Μετακομισεις

Τι να προσέξετε σε μια εταιρεία μετακομίσεων

on August 24 | in Οικία, Υπηρεσίες | by | with 1 Comment

Η μεταφορά των υπαρχόντων σας από το ένα μέρος στο άλλο είναι μια άκρως κουραστική διαδικασία. Ειδικά αν δεν έχετε ιδιαίτερη εμπειρία στις μετακομίσεις θα καταλήξετε να καταστρέψετε ένα μεγάλο ποσοστό των υπαρχόντων σας ενώ παράλληλα θα ταλαιπωρηθείτε και θα ξοδέψετε πολύ από τον χρόνο σας. Η καλύτερη επιλογή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να βρείτε κάποια αξιόπιστη (αλλά και οικονομική) εταιρεία για να αναλάβει την μετακόμιση.

Πώς θα βρω μια αξιόπιστη εταιρεία μετακομίσεων ;

1) Τοπική έρευνα αγοράς

Το πρώτο βήμα είναι προφανώς η καλή έρευνα αγοράς, θα πρέπει να εντοπίσετε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σας και να φτιάξετε μια λίστα. Εστιάστε σε εταιρείες που βρίσκονται κοντά σας, γιατί έτσι θα μειώσετε τα έξοδα σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα για την μετακόμιση. Πολλές εταιρείες μετακομίσεων χρεώνουν υπέρογκα ποσά αν έχουν να κάνουν πολλά χιλιόμετρα, οπότε εστιάστε σε εταιρείες που βρίσκονται κοντά σας. Κάντε διεξοδική έρευνα για κάθε υποψήφια εταιρεία που έχετε στην λίστα σας, αρχικώς μέσω internet και στην συνέχεια μέσω γνωστών που ίσως έχουν εμπειρία με την συγκεκριμένη εταιρεία. Επίσης βεβαιωθείτε ότι οι εν λόγω εταιρείες δραστηριοποιούνται στον τομέα των μετακομίσεων τουλάχιστον τρία χρόνια. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσετε ότι έχουν αρκετή εμπειρία και τεχνογνωσία και μπορείτε να τους εμπιστευτείτε.

2) Κλείστε ραντεβού μαζί τους

ΜετακομισειςΜόλις έχετε τελειώσει με την δημιουργία της λίστας, και είστε σίγουροι ότι έχετε αφαιρέσει από αυτήν τις αναξιόπιστες εταιρείες, ήρθε η ώρα να αρχίσετε τα ραντεβού. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να μάθετε κάποια εκτίμηση για το κόστος της μεταφοράς από την κάθε εταιρεία, αλλά και θα μπορέσετε να συμπεράνετε από πρώτο χέρι αν είναι αξιόπιστη εταιρεία. Για παράδειγμα αν η εταιρεία δεν σας ζητήσει να επισκεφθεί την οικία σας πρώτα έτσι ώστε να σας δώσει κάποια εκτίμηση/προσφορά, τότε το πιο πιθανό είναι ότι δεν είναι επαγγελματίες και αξιόπιστοι. Στο ραντεβού ρωτήστε τους αν έχουν σκοπό να αναλάβουν οι ίδιοι την μετακόμιση ή να προσλάβουν κάποιον εργολάβο. Αν σκοπεύουν να το αναθέσουν σε κάποιον άλλον, αφαιρέστε τους από την λίστα που φτιάξατε. Τέλος ρωτήστε τους αν τα οχήματα που έχουν για τις μεταφορές-μετακομίσεις έχουν άδεια και ασφάλεια.

3) Διαβάστε το συμβόλαιο διεξοδικάSimbolaio

Μειώσατε τις υποψήφιες εταιρείες και καταλήξατε σε κάποια που σας κάνει, ήρθε η ώρα για την υπογραφή της συμφωνίας. Μια αξιόπιστη εταιρεία μετακομίσεων δεν θα σας χρεώσει ποτέ βάση του κυβικού μέτρου. Ο συνήθης τρόπος είναι να σας χρεώσουν βάση των αντικειμένων που έχουν αναλάβει να μεταφέρουν. Διαβάστε το συμβόλαιο προσεκτικά και σιγουρευτείτε ότι οι όροι της συμφωνίας είναι ακριβώς οι όροι που είχατε προσυμφωνήσει και προφορικά. Ζητήστε η συμφωνία να παρέχει ασφάλεια σε περίπτωση φθοράς των αντικειμένων σας, αλλά και σε περίπτωση που καθυστερήσουν να σας παρέχουν τις συμφωνηθέντες υπηρεσίες.

Σύνοψη

Ο καθένας μας θα χρειαστεί τουλάχιστον μια φορά στην ζωή του να προσλάβει μια εταιρεία μετακομίσεων. Να είστε προσεκτικοί στην επιλογή της εταιρείας, για τον προφανή λόγο ότι τους εμπιστεύεστε όλα τα υπάρχοντα σας. Περιμένω τα σχόλια σας και τις συμβουλές σας για την σωστή επιλογή μια εταιρείας μετακομίσεων.

Pin It

One Response

  1. Παπαγεωργίου says:

    Πολύ χρήσιμες συμβουλές, ψάχνω μεταφορική γιατί ήρθε η ώρα να φύγουμε από Αθήνα προς επαρχία που είναι καλύτερα τα πράγματα και το άρθρο σου με βοήθησε αφάνταστα. Σε ευχαριστώ :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »

Scroll to top