Dual Sim Roaming

Πώς αποφεύγω το “bill shock” όταν ταξιδεύω στο εξωτερικό

on August 23 | in Κινητά Τηλέφωνα, Τεχνολογία | by | with 1 Comment

Αν ταξιδεύετε συχνά στο εξωτερικό, το πιο πιθανό είναι ότι έχετε μαζί σας δύο ή τρία κινητά τηλέφωνα έτσι ώστε να αποφεύγετε το υπερβολικό κόστος για roaming, κάνοντας χρήση κάποιας τοπικής κάρτας ή κάποιας travel sim. Οι ταξιδιώτες από Ελλάδα που είναι συνδρομητές vodafone,wind ή cosmote πληρώνουν υπέρογκα ποσά για κλήσεις και πρόσβαση στο διαδίκτυο όταν φεύγουν εκτός Ελλάδος.

Μέχρι και τον προηγούμενο μήνα, όταν πήγαινα εκτός Ελλάδος είχα πάντα 2 κινητά μαζί μου (διαφορετική κάρτα SIM για το καθένα) στο ένα έβαζα κάποια τοπική κάρτα SIM (της χώρας που επισκεφτόμουν) και στο δεύτερο έβαζα μια travel sim.

Αξιοποίηση πολλών δικτύων κινητής τηλεφωνίας ταυτόχρονα

Αλλά πλέον βρήκα καλύτερη εναλλακτική, έτσι ώστε να έχω και τις δύο αυτές SIM σε μόλις μία συσκευή κάτι το οποίο απλουστεύει πάρα πολύ την χρήση του κινητού μου όταν ταξιδεύω στο εξωτερικό. Οι εταιρίες κατασκευής κινητών τηλεφώνων λάνσαραν πρόσφατα κινητά νέας τεχνολογίας τα οποία μπορούν να αξιοποιούν περισσότερες από μία κάρτες SIM. Θα πείτε φυσικά πως αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, σχεδόν από το 2011 υπάρχουν στην αγορά τέτοιες συσκευές. Το πρόβλημα είναι ότι οι συσκευές dual-sim παλιάς τεχνολογίας που έχουν βγει από το 2011 δημιουργούσαν πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυναν. Αλλά το 2013 στο Mobile World Congress που έγινε στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, αρκετές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας όπως η Nokia (με το μοντέλο 301), η Acer (με το Liquid Z2), η Alcatel (με το One Touch Star), και η Samsung παρουσίασαν συσκευές νέας τεχνολογίας που μπορούν ταυτόχρονα να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από ένα δίκτυα.

Roaming CostΣε περίπτωση που ταξιδεύετε συχνά και θέλετε να έχετε μαζί σας και τον κανονικό σας αριθμό και κάποιον τοπικό αριθμό (ή κάποια travel sim), τότε θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να αγοράσετε κάποιο κινητό dual-sim νέας τεχνολογίας. Μόλις πριν φύγω από Ελλάδα, τον προηγούμενο μήνα για να πάω Ιταλία (Τεργέστη) και Γερμανία (Μονάχο), αγόρασα το νέο Samsung S 7562 Duos, για να το δοκιμάσω και να δω αν πραγματικά αξίζει. Είναι ουσιαστικά στην μεσαία κατηγορία των Samsung’s dual SIM, πλαισιώνεται από το μικρότερου μεγέθους, και πιο παλιάς τεχνολογίας Galaxy Y Duos και από το μεγαλύτερου μεγέθους Galaxy Grand.

Samsung S 7562 Duos – Γιατί μου άρεσε

Αυτό που μου άρεσε εξαρχής στο S 7562 ήταν η σχετικά καλή τιμή του (περίπου 200 ευρώ) αλλά και το μέγεθος του. Το Grand ήταν απλά too grand για τα γούστα μου και το Y πολύ μικρό σε βαθμό που δεν ήταν πρακτικό. Το S 7562 που αποφάσισα εν τέλει να αγοράσω έχει οθόνη 480 x 800 TFT, 5 MegaPixels ανάλυση ψηδιακής, και Version 4.1 Android OS.

Το δυνατό του σημείο είναι ότι μου επέτρεπε να βάλω δύο κάρτες SIM και να επιλέξω συγκεκριμένη λειτουργία για την κάθε μία. Πιο συγκεκριμένα έβαλα μία mysims2go (Travel SIM) και μία τοπική κάρτα που αγόρασα από την Ιταλία. Τότε μέσω του λειτουργικό Android επέλεξα όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις να γίνονται μέσω της MySims2Go ενώ το internet data μέσω της τοπικής κάρτας που αγόρασα εκεί. Έτσι είχα φθηνό internet όπου και να βρισκόμουν, και μέσω της travel sim είχα δωρεάν εισερχόμενες και φθηνές εξερχόμενες κλήσεις προς εξωτερικό (προς Ελλάδα που ήταν και αυτό που μου ενδιέφερε περισσότερο). Κάθε κάρτα SIM έχει την δικιά της κεντρική οθόνη και ρυθμίσεις.

Σύνοψη

Αν φοβάστε το υπερβολικό κόστος για roaming, ή απλά θέλετε να έχετε μαζί σας μόνο μια συσκευή που να έχει πρόσβαση σε περισσότερα από ένα δίκτυα, το Samsung Duos αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. Ένα dual-SIM κινητό μπορεί να κάνει τα πάντα πολύ πιο εύκολα, σας βοηθάει να γλιτώσετε χρήματα, εκμεταλλευόμενοι ταυτόχρονα τα πλεονεκτήματα κάθε κάρτας SIM

Pin It

One Response

  1. Νίκος says:

    Μια πολύ καλή χρήση ενός duo-sim που δεν ανέφερες είναι να έχεις μία cosmote και μία vodafone κάρτα έτσι ώστε να έχεις φθηνές κλήσεις προς τους συνδρομητές και της cosmote και της vodafone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

»

Scroll to top